ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΤΗΣ “ΛΕΥΚΟΕΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ” ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ.
ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΤΗΣ “ΛΕΥΚΟΕΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ” ΣΤΟ "ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΟΠΑΙΑ" ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ.
ΦΥΛΛΑ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ (`Η ΚΟΤΣΙΚΙΑΣ) ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΔΑΒΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Κ” ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (2023-03-19, Κουτσουπιά: Το φυτό που κάνει πιο γλυκές τις σαλάτες μας) ΠΕΡΙ ΕΔΩΔΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΥΦΕΡΩΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΩΝ & ΦΥΛΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ (`Η ΚΟΤΣΙΚΙΑΣ, ΜΑΜΟΥΚΑΛΙΑΣ, ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, CERCIS SILIQUASTRUM) ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (ΩΣ ΔΥΣΕΞΟΝΤΩΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ), ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ (“ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΝΕ ΛΕΜΟΝΑΔΑ”) ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ: ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ;;;
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ...
ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΠΙΟ - ΓΛΥΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ.
Λίγες σκέψεις για το πώς χρησιμοποιούμε ένα ήπιο - γλυκό ελαιόλαδο στην κουζίνα μας.
ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ - ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ.
Μερικές σκέψεις για το πως χρησιμοποιούμε ένα πικρό - πικάντικο ελαιόλαδο στην κουζίνα μας.